Bred opbakning til skolebridge i Nordjylland!

Her i juni måned, havde Brovst Bridge Klub, i samarbejde med Skovsgaard Skole, arrangeret bridgeintro for næsten 100 elever. Stor applaus til Brovst Bridge Klub, for en fantastisk dag.
I maj måned, var der et lignende arrangement på Suldrup Skole, hvor 144 elever spillede bridge, hele formiddagen.
Vil påstå, begge arrangementer var en kæmpe succes. Begge skoler har, i det kommende skoleår, bridge på skoleskemaet – ikke mindst takket være de ca. 100 frivillige der hjalp til.
Er så glad og stolt over, der er så mange der har støttet op, og hjulpet til omkring skolebridge.
Der har været bred opbakning – det lige fra klubspillere, til divisionsspillere og til landsholdsspillere. En del tog fri fra arbejde, for at hjælpe til – TUSIND TAK!
Et skoleeksempel på, når bare vi står sammen, og hjælper hinanden, så kan vi meget her i Distrikt Nordjylland.


Skolebridge – hvad skal det nu gøre godt
for?
At lære bridge som ung, er en indlæringsfordel for livet. Tankesport er et element i et udvidet idrætsbegreb og nøgleordet i bridge, er koncentration. Elever med vidt forskellige forudsætninger, kan mødes i et fællesskab, hvor det ikke handler om at være størst og stærkest, men vise respekt for hinanden, samarbejde med sin makker, tænke fremad og holde fokus. I bridge tænker man logisk, lægger en strategi, gennemfører sin plan, lærer at træffe beslutninger, i sporten baseret på matematik og menneskelig forståelse. Motiverer til indlæring gennem leg og opgaveløsning.
Forbedrer den generelle indlæringsevne. Herunder: talforståelse, hukommelse, sandsynlighed, kombinatorik, hovedregning og risikovurdering. Styrker det sociale sammenhold og selvtillid.
Håber meget, dette indlæg kan være medvirkende til, der er andre klubber, der bliver inspireret til, at gå i gang, med skolebridge. Vi er mange der gerne vil hjælpe til – og tro mig, det er så givende at deltage i – og ”arbejde” med!

På vegne af Distrikt Nordjylland,
Birte Kjeldsen

Der er lukket for kommentarer.