WordPress Seminars

Undervisning-vignette[gn_heading style=”1″]Noter til WordPress seminars.[/gn_heading]

Denne artikel er til brug for vores formænd og interesserede i vores seminarer for vores fælles hjemmeside service.

 

[gn_box title=”Hvad er WordPress?” color=”#330000″]WordPress er intet mindre end det bedste bloggingværktøj i verden. Det bliver hele tiden forbedret og så er det til og med gratis. HELT gratis. Ikke desto mindre kan man sætte pris på det. Meget stor pris på det. Filosofien bag er, at det – udover altid at være gratis – også skal være brugervenligt, at det skal leve op til webstandarderne og at det skal være en æstetisk nydelse. Og alt det giver WordPress dig, så hvis du ville have en hjælpende hånd til at udgive dit indhold på nettet, er du kommet til rette sted.

Dette er taget direkte fra http://da.wordpress.org/ og det er et udmærket sted at starte, hvis du er mere interesseret på et mere teknisk niveau.

Jeg spiller bridge i Hobro og igennem længere tid har jeg hørt folk brokke sig over de muligheder som den hjemmeside service DBf tilbyder råder over.
Forståeligt som det er, skal man huske på at DBf ikke primært har forsøgt at lave en perfekt hjemmeside service, men har koncentreret sig om BridgeCentralen. Det var naturligvis muligt at lave en rudimentær hjemmeside service, men DBf hverken råder over den nødvendige udviklingsafdeling eller har råd til at udlicitere en sådan opgave.
Da jeg første gang blev valgt ind i distriktsbestyrelsen anvendte man Microsofts FrontPage system. Det var et glimrende valg – dengang. Men tiden løber og i dette tilfælde løb den fra begge disse løsninger.

Og jeg er så bare så meget bedre? Næh – men det her er så det bedste skud på hvordan opgaven nemmest og billigst løses nu. Om 10 år ser det måske anderledes ud. Hvem ved. Men det er et faktum at den løsning vi nu tilbyder anvendes af en række meget større virksomheder, heriblandt aviser, og hvis dette system kan løse disse firmaers problemer – så kan det også løse vores.

Denne løsning er også kendetegnet ved at der ikke kræves nogen applikation installeret på de PCer man bruger til at skrive artiklerne på (jeg anvender lige nu FireFox som er en web-browser) men man kan også bruge smartphones og tabletter.

Mange af de designs vi anvender her sørger også automatisk for at hjemmesiden præsenteres på en pæn og nydelig måde når man anvender tabletter og smartphones og jeg forudser da at når det går op for folk at tabletter kan alt det de har brug for så ryger PCerne på pension.[/gn_box] [gn_box title=”Hvorfor er det ikke DBf som står for dette?” color=”#003300″]Tja – nu er distrikterne altså også DBf og det er medlemmerne også – men jeg forstår udmærket essensen i spørgsmålet.
Det kræver en vis viden at sætte WordPress op. OK måske ikke meget, men så skal man altså også have ideen og visionen om at det her kan virke. Når hovedbestyrelsen ser dette her virke og specielt når vi får det korrekt struktureret således at det er nemt for alle vores klubber at sætte op, så er jeg heller ikke i tvivl om at der sker mere i denne retning. Det vil være naturligt at integrere WordPress ind i BridgeCentralen således at resultater og lignende kan tilgås med shortcodes[/gn_box] [gn_box title=”Hvordan starter man som klub med at bruge WordPress?” color=”#000033″]Der er flere muligheder herunder selv at sætte en server op eller anvende en kommerciel server. Det er ret billigt, men hvis vi nu holder os til den service som Distrikt NordJylland tilbyder:
Alt hvad der kræves er at man kontakter distriktet om at få oprettet en hjemmeside. Så kan man starte og når man føler at man er klar så kan man kontakte DBf og få udskiftet linket på DBf siden med det nye.
Så er spørgsmålet så hvor lang tid det tager at blive klar. Generelt vil jeg sige at efter 5 minutter er du klar. Din hjemmeside vil virke og du kan skrive artikler på det som kan bruges. Men det vil ikke være kønt. Det vil tage lidt tid og tests at få det kønt. Men det vil virke i mellemtiden og du mister ikke det som du har lavet.[/gn_box] [gn_box title=”Om Temaer og Plug-Ins” color=”#330000″]WordPress er et blogging system. den bedste måde at sammenligne det med noget kendt er: Aviser.
Aviser har en journalist afdeling som skriver nyhederne og det er deres levebrød. En køn avis uden nyheder er ikke meget værd. Så derfor er adskillelsen af avisens design fra avisens indhold afgørende for avisen. Man skal kunne ændre designet af avisen uden at skulle skrive artiklerne om. Når du læser JyllandsPosten online og trykker på en bolig artikel så kommer du til en ny sektion af avisen, men med et andet design eller tema. Så Tema er altså det design som du vil få dine artikler vist i.
I øjeblikket er det over 1700 temaer som kan anvendes i WordPress. Men der er flere. der er temaer som udvikles af WordPress design firmaer til specielle formål. DBf kunne sagtens få et sådan tema udviklet specielt til Bridge. Men det er fremtid.
Plug-Ins er tilbehør som udvider fuktionaliteten i WordPress. Vi har en turneringskalender og det er et plug-in. Vi anvender faktisk en del plug-ins for at gøre hjemmesiden pænere og mere funktionel[/gn_box]

[gn_box title=”Hvad dækker seminarerne så?” color=”#003300″]Der bliver nok flere, men først og fremmest at få Jer i gang uden for store fødselssmerter. Vi vil med mellemrum udsende en email hvor vi beder Jer om at fortælle hvilke dage i weekenderne for en given måned at I kan for at kunne planlægge.
Så hvis I kunne tænke Jer at vide mere om dette fantastiske værktøj (I vil helt sikkert kunne dupere selv meget yngre kollegaer med dette) så send os en email og kom med på listen så vi får planlagt et seminar med det rigtige indhold i jeres område.[/gn_box]

Skriv et svar