Distriktets Web Hotel, nyt om

website-vignette
Jeg roder med
load hastighed,
intelligent loading og
bedre design

Nu hvor Distriktet er gået ombord i at formidle hjemmesider til alle vore klubber så er jeg nødt til at være lidt mere fremme for at sikre at vi kan komme derhen hvor vi skal.

Hastighed. Tja – hvis vi skal have 20 hjemmesider til at køre skal der rationaliseres lidt så alle har nok hastighed. WordPress er et fornemt men sultent bæst. Så det vi vinder i brugervenlighed betaler vi altså i hastighed. Men der kan gøres en del.
Jeg har aktiveret caching. Caching betyder at hvis en side bliver kald så vil den blive lavet til den som spørger, men der vil blive gemt en kopi i et stykke tid således at den næste som spørger får svar øjeblikkeligt. Det betyder dog også omvendt at WordPress ikke skal bruge kræfter på det. De kan så bruges på en anden hjemmeside.

Intelligent loading. Der er mange billeder, men din skærm viser dem ikke alle samtidig. Så er der heller ingen grund til at sende dem til dig før du skal bruge dem. Det sparer tid og kræfter. Både din og vores server.

Bedre design. Skal vi nu til det igen? Yup. Ligesom Vi havde fundet ud af dette layout streamliner jeg nu siden i ægte levende design. Og hvad er så det?
Jo – det betyder at menulinjen øverst bliver meget kort. Der bliver kun nogle få punkter. Og resten? De forsvinder ind i den database som alle nyhederne danner.
Distriktets æresnål? Det er jo også “bare” en nyhed som hvis man vil se den kan findes frem. Og det er der en meget nem måde til. Vent og se. Gevinsten er at der ikke vil være nogen statiske sider og dermed ingen sider som sygner hen i støvet. Det gør hjemmesiden nem at redigere fordi den nu bare er indhold og struktur. Det bærende er de artikler som vi bringer og den struktur vi passer dem ind i.

Arbejdet er allerede startet – du læser formentlig denne artikel cached uden at skænke den en tanke, men til halv pris. Det nye layout kommer i starten af næste uge altså omkring den 10. Juni.
Prøv at sammenligne Hobro’s hjemmeside (som Keld Jensen morer sig kosteligt med) med Distriktets hjemmeside i sin nye form (når den altså kommer). Det imponerende er at vi anvender det samme tema eller grund design, men der er samtidig stor individualitet.

Hvornår skal du i gang med Jeres?
Det tager kun 5 min, men du må meget gerne bruge mere.

Spøg til side. Jeg starter også i næste uge med at kontakte nogen af Jer for at høre om og i bekræftende fald hvornår vi skal lave en introduktion til hjemmeside systemet i Jeres område.

Med venlig hilsen,
Karsten Jeppesen
WebMaster, DBf Distrikt Nordjylland


Skriv et svar